ЕКО България направи дарение на ОУ ,,Захари Стоянов“ Варна за новата учебна година
Автор: Екип Varna24.bg 08:00 / 19.09.2019Коментари ()2976
В навечерието на 50-годишния юбилей на ОУ "Захари Стоянов“, гр. Варна, и по повод новата учебна година, ЕКО България приготви и зарадва 145-те първокласника с  интерактивна площадка за обучение по безопасност на движение по пътищата. Мащабното съоръжение дава възможност на децата да се забавляват и да научат пътните знаци и правилата за движение чрез състезателна игра с лесни правила. Децата получиха и допълнителни подаръци като забавни аксесоари и помагало за безопасност на пътя, а всяка една от петте паралелки първи клас - специално създадена игра с карти за запаметяване, включваща най-често срещаните пътни знаци.

Целта на инициативата е по лесен и интуитивен начин да се създаде и възпита култура на правилно и безопасно поведение в градската пътна обстановка. Тя се провежда за пета поред година и е част от дългосрочните усилия на ЕКО България да насърчи и повиши пътната безопасност на децата в България. Темата е изключително важна за компанията, особено когато става дума за най-малките деца. Досега са реализирани подобни дарения на училища в София, Пловдив и Казанлък.

Един от основните приоритети на ЕКО България е да инвестира в бъдещето на новите поколения. Компанията влага усилия в повишаване на културата на пътна безопасност и чрез организирането на "ЕКО Мото Училище". Заедно с 24-кратния шампион на България Мартин Чой провеждат обучения по безопасност и толерантност на пътя за любители мотоциклетисти от цялата страна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/EKO-Bulgariya-napravi-darenie-na-OU-Zahari-Stoyanov-Varna-za-novata-uchebna-godina-899198
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.