Във Варна осъдиха търговски сътрудник за длъжностно присвояване
Автор: Екип Varna24.bg 16:20 / 25.09.2019Коментари ()1357
©
За длъжностно присвояване, Варненският районен съд осъди 34-годишен мъж, работил като сътрудник на търговско дружество. Делото бе решено в процедура на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна вината си в това, че в условията на продължавано престъпление, в периода от 18 юни 2014 г. до 16 юли 2014 г., в качеството си на длъжностно лице – сътрудник за региона към фирма за производство и търговия с храни и напитки, присвоил чужди пари, поверени му да ги пази. Общата сума на посегателството е за около 1500 лева, като присвоените пари са възстановени до приключване на съдебното следствие.

Подсъдимият имал задължения да предлага и доставя продукция от базата на фирмата, да взема заявки от клиенти и да получава плащания по тях от името на дружеството. В конкретни случаи през посочения период подсъдимият закарал стоки и събрал дължими суми от клиенти, но не ги отчел, а ги присвоил за лични цели.

Районен съд – Варна наложи на 34-годишния подсъдим наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са направените по делото разноски. Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред ВОС.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-osudiha-turgovski-sutrudnik-za-dluzhnostno-prisvoyavane-900811
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.