Петият рожден ден на Фермерски пазар - Варна събра производители от всички краища на страната
Автор: Екип Varna24.bg 13:44 / 29.09.2019Коментари ()4808
Производители от близки и далечни кътчета на България се събраха в събота край морето за 5-ия рожден ден на Фермерски пазар – Варна. Домакин на празника по традиция бе Varna Mall. Под шатрите на открития паркинг на търговския център почитателите на здравословния начин на живот, освен от продуктите на 40-те производители от Варна и региона, откриха био колбаси от фермата в родопското село Горно поле, органичен шафран, био гъби шийтаке и автентичен български сорт люта чушка, който има всички шансове да се нареди сред най-парливите аналози в света. Той е селектиран в продължение на 6 години от фермерите в местната "Люта ферма“ и вече очаква да получи патента си.

За 5 години Фермерски пазар – Варна, се утвърди като гарант за качествена и чиста храна, отгледана екологично и с много любов от десетки фермери, производители и семействата им. И спечели признанието на варненци и гостите на града, които всяка събота идват "на пазар в мола“, за да се запасят с вкусни и качествени продукти.

Празникът продължи през целия ден – с много забавления, детска работилничка, батут за най-малките, на който могат да се забавляват и днес, и богат избор от вкусни изненади за родителите.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Petiyat-rozhden-den-na-Fermerski-pazar-Varna-subra-proizvoditeli-ot-vsichki-kraishta-na-stranata-901724
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.