Интерактивна изложба на исторически картини, скулптури и съкровища представят във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:24 / 05.11.2019Коментари ()2109
©
Варна ще бъде домакин на интерактивна изложба на исторически картини, скулптури и съкровища.

От днес до 9 ноември всички жители и гости на град Варна ще могат да се насладят на величието на предците ни. Национално турне "Историческо величие“ ще посети всички 27 областни града в страната до края на юни месец 2020 година, а през 2019 година ще гостува на Плевен, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, Русе, Велико Търново и Габрово, съобщава Фокус-Варна.

Организаторите на изложбата допълниха, че са първи път в България ще бъде реализирано подобно Национално турне на Историческо изкуство, което ще показва възхода и развитието на цивилизациите по нашите земи. Турнето ще се състои от интерактивна изложба на исторически картини, съкровища, предмети и литература, които ще бъдат показани на гражданите в цяла България.

Изложбата "Историческо величие“ в София постави началото на национално турне, насочено към въздигане на българския дух и култура.

Турнето ще продължи до 27-ми юни 2020 г., като ще гостува в 27 града от страната. Експозицията се състои от над 50 картини, огромен брой скулптури и репродукции на автентични съкровища, открити по нашите земи. По време на изложбата са предвидени демонстрации на обичаи и традиции, запечатали мъдростта и завета на славните българските владетели.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Interaktivna-izlozhba-na-istoricheski-kartini-skulpturi-i-sukrovishta-predstavyat-vuv-Varna-911392
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.