Варна посреща корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО
Автор: Пламена Николова 12:52 / 24.01.2020Коментари ()1795
©
Илюстрация
От 25 до 27 януари 2020 г. на посещение във Варна ще бъдат корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2).

В състава на групата са кораби от ВМС на Румъния (ROS CONSTANTIN BALESCU), ВМС на Германия (FGS FULDA), ВМС на Турция (TCG AKCAY) и ВМС на България базов миночистач "Прибой".

Командир на групата кораби е капитан ІІ ранг Валентин Влад, командир на румънския минен заградител CONSTANTIN BALESCU - капитан ІІ ранг Даниел Георма, командир на турския минен ловец AKCAY - капитан ІІІ ранг Селим Бахчекапълъ, командир на германския минен ловец FULDA - капитан ІІІ ранг Марио Беверт и командир на българския базов миночистач "Прибой" - капитан ІІІ ранг Христо Гинев.

Целта на съвместното плаване на корабите от Алианса е да се подобри оперативната съвместимост и подготовката на многонационалното съединение при прилагане на процедурите и стандартите на НАТО, да развие военната готовност на участващите сили и да допринесе за морската сигурност в Черно море.

Корабите ще застанат на Морска гара, като на 25 януари, събота, ще бъдат отворени за посещение от граждани и гости на гр. Варна от 15:00 до 17:00 ч.

При качването на корабите на посетителите ще бъде извършвана проверка от органите на служба "Военна полиция".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-posreshta-korabite-ot-Vtorata-postoyanna-protivominna-grupa-na-NATO-931381
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.