Протестът на хотелиери и ресторантьори не се отлага
Автор: Диана Бикова 10:49 / 29.01.2020Коментари ()1180
© Varna24.bg
Протестът на ресторантьори и хотелиери, насрочен за 12,00 ч. днес пред Народното събрание, не се отлага и ще се проведе, съобщи за Plovdiv24.bg председателят на пловдивската структура на БХРА Еньо Енев.

Припомняме, че снощи финансовият министър Владислав Горанов обяви след среща с представители на бизнеса, че са се споразумели да се отложи с 6 месеца въвеждането на спорната Наредба Н-18. Тя изискваше до 31 януари всички търговци да подменят софтуера си за управление на търговията с нов, който ще даде пълен достъп на НАП до базата им данни.

Преди протеста, в 10,00 ч., започна заседание на УС на БХРА. На него ще се вземе решение какви да са следващите стъпки. "Очакваше се /б.а. - управляващите/ да чакат последния момент, но вълна́та е тръгнала и не може толкова лесно да се спре инерцията на хората" - коментира Енев.

По думите на Еньо Енев, преговорите тепърва предстоят, още повече че браншът настоява за намаляване и на ДДС на 5%. Според министър Горанов обаче не се предвиждат промени в данъчното законодателство.

С проблемите на българските хотелиери и ресторантьори е запозната и Европейската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ("Хотрек", Hotrec), чийто член стана БХРА от началото на 2020 г. Президентът на Hotrec е потвърдил, че ще присъства след няколко дни на церемонията по раздаване на годишните награди на БХРА.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Protestut-na-hotelieri-i-restorantyori-ne-se-otlaga-932408
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.