Община Аксаково внесе в АПИ всички документи за “Детелината" при гр. Игнатиево
Автор: Пламена Николова 14:06 / 06.02.2020Коментари ()3426
©
Илюстрация
Цялата проектна и техническа документация, необходима за отварянето на АМ “Хемус" при град Игнатиево, е готова, съгласувана, комплектована и депозирана в Агенция “Пътна инфраструктура" от Община Аксаково. Новината съобщи кметът на общината инж. Атанас Стоилов, съобщиха от пресслужбата на институцията.

По силата на споразумителния протокол между Община Аксаково и агенция “Пътна инфраструктура" за съвместно финансиране на изграждането на пътен възел, тип “Полудетелина", на АМ “Хемус" при гр. Игнатиево, пътната агенция има ангажимента да процедира изработения инвестиционен проект и да реализира същинските строителни дейности по съоръжението.

“Проектът е съгласуван с всички експлоатационни дружества, чиито мрежи се засягат", уточни кметът инж. Атанас Стоилов.

Според него има всички основания да се очаква реалната инвестиция от страна на АПИ да стартира в рамките на 2020-а година.

Съоръжението е ключово за инвестиционния климат в района, тъй като практически ще превърне територията в най-добрата за бизнес в страната - с две пристанища, Фериботен комплекс и автомагистрала в радиус от 5 км.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Aksakovo-vnese-v-API-vsichki-dokumenti-za-Detelinata-pri-gr-Ignatievo-934713
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.