Започна масирана полицейска операция в три силистренски села
Автор: Пламена Николова 11:27 / 05.03.2020Коментари ()1203
©
Масирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра се провежда в момента. На територията на селата Професор Иширково, Брадвари и Йорданово са изградени три контролно-пропускателни пункта, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Три мобилни екипа на икономическа и криминална полиция в ОД на МВР в Силистра работят на терен. На място е и представител на Окръжната прокуратура в Силистра.

Целта на специализираната полицейска операция е противодействие на битовата престъпност, предотвратяване на пътния травматизъм чрез контрол за спазване на правилата за движение по пътищата. Проверяват се водачи на МПС за употреба на алкохол и наркотични вещества. Извършва се и профилактика на активния криминален контингент.

Това е четвъртата поред специализирана полицейска операция против битовата престъпност в района, разпоредена от главния прокурор. До момента ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра е провела подобни операции в селата Голеш, Айдемир и Грънчарово.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochna-masirana-policeiska-operaciya-v-tri-silistrenski-sela-941743
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.