Турция опита да вкара мигранти в Гърция по изключително скандален начин
Автор: Екип Varna24.bg 10:17 / 09.03.2020Коментари ()1064
©
Видеоклип, публикуван от гръцкото правителство снощи, показва как турски камион

сваля част от оградата, издигната от Гърция по границата ѝ с Турция. Под видеоклипа е публикувана информация, според която турски брониран автомобил за гранично наблюдение се опитва да свали част от огражденията с дърпане.

Както уточнява в. "Катимерини", става въпрос за превозно средство HIZAR/ATES, оборудвано с уреди за дневно и нощно наблюдение на границата. Турция е получила тези автомобили през 2019 г. като 75 % от тях са закупени с европейски средства. Автомобилът е снабден с мощен двигател и може да се катери и спуска по склонове, както и да минава през пресечени местности.

Вестникът припомня, че струпаните по границата мигранти постоянно се опитват да пробият дупки в оградата, а гръцките сили ги отблъскват и незабавно поправят повредения участък. Това е първият път, в който се публикуват кадри, при които се вижда как Турция помага реално на мигрантите да свалят оградата.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Turciya-opita-da-vkara-migranti-v-Gurciya-po-izklyuchitelno-skandalen-nachin-942631
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.