Проф. Кантарджиев обясни кога козунаците са опасни за ядене
Автор: Екип Varna24.bg 15:14 / 07.04.2020Коментари ()2242
©
Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и зам.-началник на Националния оперативен щаб - проф. д-р Тодор Кантарджиев, е на работно посещение във Враца във връзка с новата заповед на здравния министър. Нормативният текст касае фермерските и кооперативните пазари, предава Нова тв.

Заедно с местните власти и здравни експерти той направи оглед за възможностите да бъде възстановена работата на общинския пазар.

Според заповедта всяка община в страната трябва да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, като се отчете конкретната специфика като разположение, капацитет и брой на участващи производители за директни доставки на малки количества суровини и храни до краен потребител, обясни Кантарджиев.

Целта е да се предпазят от COVID-19 всички по веригата продавач – купувач. Поради тази причина ще се правят ограждения, придвижването на хората през пазара ще бъде еднопосочно. Мерките трябва да спазват както продавачите, така и купувачите, посъветва експертът.

"На пазара обикновеният човек първо, ако има, носи маска. Който кашля, който киха, който му тече носа, който го боли гърло, си стои вкъщи. Салатата не пречи, ако е добре измита, яйцата никакъв риск не крият. Козунаците са много хубаво нещо, ако са пакетирани, ще бъде идеално. Опасно е при козунаците някой да не е кашлял, да не е кихал върху тях", обясни Кантарджиев.



Още по темата: общо новини по темата: 14912
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/2486 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Prof-Kantardzhiev-obyasni-koga-kozunacite-sa-opasni-za-yadene-953988
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.