СФСМВР: Не приемаме начина, по който се извърши награждаване на служители от МВР!
Автор: Пламена Николова 14:14 / 29.04.2020Коментари ()9691
© Varna24.bg
СФСМВР не приема начина, по който се извърши награждаване на служители от МВР, с оглед работата им по спазване на епидемиологичните мерки за ограничаване разпространението на Covid-19.

Това се посочва в отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов, изпратено и до Varna24.bg.

"Приветстваме инициативата на г-н Борисов за допълнително финансово стимулиране, което е висока оценка за положените усилия.

Приветстваме и положителното отношение към този жест, демонстрирано от граждани и представители на медиите, показващо, че колегите са се справили над очакванията.

Знаем какво коства това на всеки един от нас, зает пряко (или косвено, с логистика) по преодоляване на последствията от пандемията.

Именно поради тази причина, без да подлагаме на съмнение безспорната заслуга на полицаите и жандармеристите, поели най-голямата тежест на възникналите форсмажорни обстоятелства от сполетялото ни бедствие, и получаването от тях на най-високата възможна сума, оставаме в силно недоумение от липсата на изработване на общи критерии за това със синдикалните организации в МВР и в частност с най-голямата от тях – СФСМВР.

Право, но и пряка отговорност, на ръководството на МВР е да вземе такова решение.

По този начин, абсолютно неаргументирано и без реални основания, се стигна до недооценяване на дейността на редица служби в МВР и сериозен субективизъм (на места)  в определянето на конкретните служители, които да бъдат наградени.

В известна степен има откровена проява на дискриминация и подценяване на направления на дейност и служители, с което се породи социално напрежение. Липсата на ясни критерии доведе до противоположни оценки на служители с едни и същи задължения.

Ние не сме инициатори на награждаването, не сме и "уважаваният социален партньор", с който да бъде консултирана една такава, по същество, добра мярка...

В контекста на горното, не желаем да бъдем асоциирани с последствията от нея", се посочва в писмото.




Още по темата: общо новини по темата: 14912
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/2486 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/SFSMVR-Ne-priemame-nachina-po-koito-se-izvurshi-nagrazhdavane-na-sluzhiteli-ot-MVR-961770
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.