Задържаха 57 лица от активния криминален контингент при спецакции на полицията във Варна
Автор: Пламена Николова 13:45 / 18.05.2020Коментари ()3061
© Varna24.bg
57 лица от активния криминален контингент, в това число и 28 извършители на престъпления, са задържани при специализирани полицейски акции във Варна. Това съобщи на брифинг днес старши комисар Даниел Пашов, директор на ОДМВР – Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

"През изминалата седмица на територията на област Варна бяха проведени Специализирани полицейски операции с акцент противодействие на битовата престъпност, задържане на лица с две и повече висящи дела, както и задържане на лица извършители на престъпления.

Обект на акцията бяха и лица, които не спазват карантинните мерки във връзка със заповедите на министъра на здравеопазването. В операциите взеха участие 145 служители на МВР и жандармерията във Варна.

Изградени са 26 КПП-та, 15 групи бяха сформирани и са работили по проверка и задържане на извършители на престъпления, както и на лица обявени за издирване.

В хода на трите операции са проверени 536 лица, 305 автомобила, а отделно от това са съставени 26 акта по Закона за българските документи, 13 фиша и 3 акта по Закона за движение по пътищата.

Успоредно с това са задържани 57 лица от активния криминален контингент, в това число и 28 извършители на престъпления. Образувани са две бързи производства за притежание на наркотици.

В хода на тази операция е открита и оранжерия в село Бенковски със 107 килограма тревиста маса, която е била в етап изсушаване.

В хода на специализираните полицейски операции са образувани и две бързи производства за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Две лица са задържани за кражби от частни домове в община Дългопол. В рамките на операциите е констатирано, че 4 лица не спазват мерките за спазване на карантина и са образувани съответно 4 досъдебни производства", обясни днес комисар Даниел Пашов.

Той допълни, че полицейските операции ще продължат и през тази седмица, като подчерта, че това е основен приоритет на работата на МВР и Прокуратурата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zadurzhaha-57-lica-ot-aktivniya-kriminalen-kontingent-pri-specakcii-na-policiyata-vuv-Varna-967669
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.