Десетки вече се събират в парк "Росенец"
Автор: Екип Varna24.bg 09:09 / 11.07.2020Коментари ()1051
© БНР
Десетки вече се събират в парк "Росенец", предава БНР. Там след 11 часа трябва да се състои масово ходене на охраняемия плаж до почивния комплекс, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Повод за инициативата е инцидентът, при който бившият министър на правосъдието Христо Иванов и двама представители на партията "Да, България“ не бяха допуснати до морския бряг от служители на НСО, които охраняват района.

По-рано Ивайло Мирчев от "Да, България" сподели, че десетки са заявките за участие в организираното масово ходене до охраняемия плаж. "Със сигурност имаме потвърждение за поне 30 лодки, моторни яхти, джетове и каяци, 2-3 корабчета с по 25-30 човека. Ще тръгнат от Бургас, Созопол, кой откъдето реши. Има стотици заявки за автомобили. За автобуси знаем за организирани пътувания от младежките структури на ДПС."

Припомняме, че бариерата на "Росенец" вече е премахната. Достъпът до брега обаче отново не е възможен, тъй като 300 метра по-надолу е поставена ограда с надпис "Частен имот". Кадрите са направени от бургазлията Митко Иванов. Според очевидци, идеята е обектът да изглежда като строителен.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Desetki-veche-se-subirat-v-park-Rosenec-982538
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.