Осъдиха условно мъж от Игнатиево, използвал фалшива диплома пред КАТ-Варна
Автор: Пламена Николова 16:46 / 28.07.2020Коментари ()1883
©
Условно наказание наложи Районен съд – Варна за ползване на неистинска диплома пред "Пътна полиция“, съобщиха от пресслужбата на съда.       

46-годишен мъж от Игнатиево беше осъден на 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Пред състав на Районен съд – Варна подсъдимият се призна за виновен в това, че в периода от 25 май 2018 г. до 20 август миналата година, в условия на продължавано престъпление, пред служител на сектор “Пътна полиция" към МВР-Варна, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – диплома за завършено основно образование. Деянието е наказуемо по чл. 316 от Наказателния кодекс. На представеното на името на подсъдимия свидетелство за завършено образование като издател на документа било посочено училище в област Шумен. За самото съставяне на неистинския документ от подсъдимия не може да бъде търсена наказателна отговорност.

46-годишният мъж е неосъждан. Наказанието беше наложено по силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Osudiha-uslovno-muzh-ot-Ignatievo-izpolzval-falshiva-diploma-pred-KAT-Varna-987270
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.