Читатели: Деца рискуват живота си в опасна игра по бул. "Левски", други ровят в контейнерите да търсят котки
Автор: Пламена Николова 11:15 / 18.08.2020Коментари ()4518
© Фейсбук
Тревожни сигнали подават до Varna24.bg читатели, станали свидетели на рисковани детски игри.

В един от сигналите се заостря вниманието върху група деца на видима възраст 12-15 години, които се забавляват, докато тичат по тъмно по натоварения бул. "Левски" в района между бул. "Сливница" и бул. "Цар Освободител". Според очевидците момчетата хукват след топка  сред прелитащите автомобили. Кадри от опасната игра дори бяха качени в групата "Виждам те КАТ-Варна", а впоследствие премахнати. 

Друг сигнал до медията ни пък е за група деца, момиченца и момченца на възраст 8-9 години, които търсят малки котенца по казаните в квартал "Владиславово", ловят ги и играят с тях, като ги боядисват или им връзват по вратлетата герданчета.

Според коментарите на нашите читатели, това от една страна е опасно за самите деца, които след като ровят в боклука, продължават играта с похапване на гризки, сладолед или други лакомства, без да спазват нужната хигиена. От друга страна привидно безобидната детска игра е истински тормоз за животинките.

Според нашите читатели е добре да не гласуваме прекалено доверие на децата си в желанието си да ги направим самостоятелни, като ги оставяме на воля без контрол дори в късните часове на денонощието. Добре е да се обясни на малчуганите какви са рисковете от подобно поведение и кои са безопасните за тях места за престой и игра.  

Varna24.bg припомня и предупреждението на спасители, които призовават родителите да не пускат децата си без придружител на плажа, както и да следят зорко при по-малките деца за къпането им в морето, особено през август, когато то става бурно и опасно.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Chitateli-Deca-riskuvat-zhivota-si-v-opasna-igra-po-bul-Levski-drugi-rovyat-v-konteinerite-da-tursyat-kotki-993136
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.