Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Расте броят на училищата във Варна с установени случаи на коронавирус
Автор: Пламена Николова 12:42 / 23.09.2020Коментари ()12137
©
Расте броят на училищата във Варна, където има констатирани случаи на коронавирус сред ученици или преподаватели, научи Varna24.bg.

След като медията ни съобщи за поставянето под карантина на две паралелки в ОУ "Васил Левски" в "Аспарухово" и преминаване на дистанционно обучение на децата от начален курс в ОУ "Стоян Михайловски" в Кайсиева градина, стана известно, че това не са единствените училища, където вирусът вече е плъзнал. 

"По препоръки на РЗИ-Варна паралелка от първокласници в ОУ "Св. Патриарх Евтимий" е в 14-дневна карантина и обучението се провежда в електронна среда, след като е установен класният на този първи клас с коронавирус.  

Има две паралелки от шестокласници под карантина в училище "Ангел Кънчев". Там са установени ученици с положителен резултат за коронавирус. Едно от тези деца има сестра в 9 клас от Четвърта ЕГ, и там паралелката на сестричката е под карантина. 

В училище "Иван Вазов" е поставена под карантина една паралелка заради болен ученик. 

В ОУ "Христо Ботев" имаме учител с положителна проба, но няма паралелка, която да е изведена в карантина. 

В начално училище "Васил Левски" в "Аспарухово" бяха две паралелки под карантина, от днес едната минава в присъствена форма на обучение, другата остава в електронна форма. Там има един учител с коронавирус", обясни за медията ни началникът на РУ на МОН Венцеслава Генова.  

Тя допълни, че няма място за паника, когато са взети незабавни мерки и всичко е под контрол. 

"Директорите на училищата са изпълнители на експертни препоръки и решения на РЗИ-Варна и здравната инспекция е тази, която трябва да дава официална информация за броя на заболелите и карантинирани учители и ученици. При мен идва информация, когато директорът ми съобщи, но РЗИ  трябва да е първоизточникът на информацията", коментира още г-жа Генова.



Още по темата: общо новини по темата: 14912
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/2486 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Raste-broyat-na-uchilishtata-vuv-Varna-s-ustanoveni-sluchai-na-koronavirus-1003020
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.