Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Две държави в ЕС обявиха извънредно положение заради коронавируса
Автор: Екип Varna24.bg 09:11 / 01.10.2020Коментари ()905
©
Чешкото правителство съобщи в акаунта си в социалната "Туитър", че от понеделник, 5 октомври, въвежда извънредно положение.

Мярката ще позволи да се ограничи мащабът на обществени събития и други събирания в рамките на борбата с бързо нарастващия брой заразени с коронавируса, предаде Ройтерс.

По-рано министърът на здравеопазването Роман Примула каза, че правителството ще обяви извънредно положение за 30 дни и поне през първите две седмици ще ограничи броя на участниците в събирания до 20 души, когато те са на открито, и до 10 – на закрито.

Ще бъде забранено също да има публика на спортни събития, ще бъдат затворени средните училища, а студентите по медицина ще бъдат повикани да помагат в болниците.

Правителството на Словакия одобри извънредно положение от 1.10, за да помогне в борбата срещу рязкото увеличение на новите случаи на коронавирус, заяви днес министър-председателят Игор Матович, цитиран от Ройтерс.

Извънредното положение, което се предвижда да продължи 45 дни, дава на правителството повече правомощия за прилагане на по-стриктни мерки, но не означава автоматично връщане към строгата карантина, която беше наложена в началото на пандемията.


https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Dve-durzhavi-v-ES-obyaviha-izvunredno-polozhenie-zaradi-koronavirusa-1005267
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.