Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Затвор за Веселин, убил мъж на пътя след жестоко ПТП край Обзор
Автор: Иван Сотиров 12:12 / 02.10.2020Коментари ()1002
© Varna24.bg
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе постановено ефективно наказание от 16 месеца "лишаване от свобода“ спрямо Веселин Д. Той е подсъдим за това, че при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на 34-годишен, настъпила при ПТП. Престъпното деяние е осъществено на 29.08.2016 г. на главен път  Бургас – Варна, в близост от гробищния парк на град Обзор. То е квалифицирано по чл. 343, ал.1, б. "в“, вр. чл. 342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че управляваният от подсъдимия автомобил е навлязъл в насрещната пътна лента, пресичайки непрекъснатата за него разделителна линия. Последвал е сблъсък с автомобила на пострадалия, след който той починал. Установено е също така, че автомобилът на обвиняемия се е движел със скорост от близо 68 км.ч, а този на пострадалия с малко над 68 км.ч. Разрешената скорост за мястото на произшествието е 50 км. ч.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zatvor-za-Veselin-ubil-muzh-na-putya-sled-zhestoko-PTP-krai-Obzor-1005804
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.