Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Лидерът на Китай: Гответе се за война
Автор: Екип Varna24.bg 12:13 / 15.10.2020Коментари ()2059
©
Гответе се за война!, това е казал президентът на Китай и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната Си Цзинпин, предаде РИА Новости.

Държавният глава на най-многолюдната страна в света вчера е посетил военна база в Гуандун. Поводът за визитата е бил 40-годишния юбилей от обявяването на южната провинция за свободна икономическа зона.

Говорейки пред поздразделение на морската пехота Си Цзинпин е призовал войниците и офицерите да бъдат предани на родината си и безупречни по отношение на изпълнението на техните задължения.

"Вие трябва да концетирарте всички ваши мисли и сили в едно направление. Вие трябва да се готвите за война!", категоричен е бил върховният главнокомандващ.

Президентът също е заявил, че морската пехота е елитно подразделение на китайските въоръжени сили. "Вашият дълг е да браните суверенитета и териториалната цялост на нашата страна", е посочил още той.

Пекин от 1984 г. е започнал създаването на особени икономически зони по територията на страната, за да привлича преки чуждестранни инвестиции. Към този момент в Китайската народна република са били създадени над 80 подобни зони.


https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Liderut-na-Kitai-Gotvete-se-za-voina-1011017
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.