Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проект "Творчество без граници" обединява младежи във Варна чрез изкуство
Автор: Пламена Николова 13:05 / 30.11.2020Коментари ()1546
©
Проект "Творчество без граници" обединява младежи във Варна чрез изкуство. Проектът се осъществи от Сдружение ЗА ТЕБ с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна. Благодарение на проекта се реализираха се серия от артистични ателиета в периода на 24.09 - 24.11.2020 г, разделени на две групи - Ателие за акрилна живопис с водещ Кармен Чивиджиян и ателие за рисуване върху текстил с водещ артист Делян Тодоров. 

Ателиетата се провеждаха веднъж седмично по 2 часа, събирайки деца и младежи с различен социален и здравен статус, обединени от интереса към творчеството.

Заедно участниците научиха нови творчески техники, както и теоретични и практически знания относно приложните и изящни изкуства чрез методите на неформалното образование.

Основна цел на проекта е да се обогати културния живот в местността, както и да се създаде предпоставка за социализация между млади хора от различни социални групи. Съвместната работа на деца и младежи от различен социален статус, включително такива в неравностойно положение, спомогна за развитие на толерантност и повишаване на информираността за проблемите, с които се сблъскват млади варненци от различни групи.

Финалната изложба от двете работилници е вече налице, като може да се разгледа в дигитален формат на следните линкове. 

За допълнителна информация можете да посетите: страницата на Социална работилница "Място ЗА ТЕБ" във фейсбук , или да прочетете повече информация за проекта в сайта на сдружението.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Proekt-Tvorchestvo-bez-granici-obedinyava-mladezhi-vuv-Varna-chrez-izkustvo-1026375
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.