Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Смелчаци отново скачат за кръста в морето на Богоявление, без празнично шествие във Варна
Автор: Пламена Николова 08:58 / 05.01.2021Коментари ()2696
© Varna24.bg
Традицията на Богоявление във Варна ще бъде спазена и смечлаци ще се хвърлят в морските води утре, за да спасят символа на здравето -Богоявленския кръст.

Поради епидемиологията обстановка тази година обаче празнично шествие в морската столица няма да има.

Празникът ще започне в 9.00 ч. с тържествена литургия в Катедралния храм "Успение Богородично", но ритуалът по благославяне на частите и техните бойни знамена няма да се състои на площада пред Катедралния храм.

В 11.00 ч. водосвет и ще бъдат отслужени от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в Пункт за базиране - Варна, съобщиха от Военноморските сили. Строят на представителните блокове от Военноморските сили ще приеме контраадмирал Кирил Михайлов – командир на Военноморските сили. 

Поради противоепидемичните мерки от отпада и традиционното празнично шествие до Алеята на възрожденците в Морската градина и паметника на Христо Ботев.

В 11.45 ч. представители на Военноморските сили ще положат венци и цветя пред паметника на революционера по случай 173 години от рождението му.

Поднасянето на венци и цветя ще може да се направи от всяка организация и гражданин при спазване на дистанция от 10.30 ч. на 6 януари.

След това е предвидено в 12.00 ч., на Първа буна да бъде проведен ритуалът по спасяването на Богоявленския кръст.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Smelchaci-otnovo-skachat-za-krusta-v-moreto-na-Bogoyavlenie-bez-praznichno-shestvie-vuv-Varna-1036550
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.