Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Край на неограниченото явяване на шофьорски изпити
Автор: Екип Varna24.bg 12:54 / 07.01.2021Коментари ()1141
©
Край на неограниченото явяване на шофьорски изпити и промени в правилата за шофьорски книжки предвижда правителствен план, който беше приет и от Министерски съвет. Какви са акцентите в новата концепция - това коментира Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

"Концепцията е противоречива, в нея има неизяснени текстове, но по-важното е, че се слага началото на поетапното обучение - да се започне от детските градини, училищата и тогава да премине в автошколите, както и за опресняване на знанията на действащите шофьори", заяви Йонко Иванов.

"Продължаващото обучение би трябвало да се провежда на полигони за специални условия, съвсем различни от тези, на които обучаваме в момента. Ние нямаме възможност да влезем в ситуация на реални условия - например попадане в заледени условия на пътя, само с видеоклипове това не може да стане", категоричен е Иванов.

"Концепцията е ок, да, тя ще тръгне. Но хората, които ще работят на тази база, са важните. А ние все още нямаме такива хора. Имаме подготвени кадри, но те не са поканени", допълни още Иванов.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Krai-na-neogranichenoto-yavyavane-na-shofyorski-izpiti-1037495
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.