Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Портних: Гордост за Варна е да бъде пристан на най-дълголетното техническо училище у нас, символ на морското образование
Автор: Пламена Николова 09:01 / 11.01.2021Коментари ()2654
Кметът на Варна Иван Портних сподели в социалната мрежа поздрав по повод 140-годишнината от създаването на ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров", видя Varna24.bg.

"Честит празник на ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров", което навърши 140 години от създаването си! Гордост за Варна е да бъде пристан на най-дълголетното техническо училище у нас, символ на морското образование в България, с престижен международен авторитет! Поздравявам ръководството на училището и лично флотилен адмирал Боян Медникаров, всички бивши и настоящи възпитаници, преподавателите, които всеотдайно и с висок професионализъм подготвят елитни кадри за ВМС и морската индустрия.

През 2020 г. училището завоюва изключително престижното второ място в годишната класация на международната асоциация на морските университети, което е уникално достижение на българско висше училище.

Нека ВВМУ "Никола Вапцаров" бъде все така част от успешната академична общност на България, символ на Варна като Град на Знанието! Здраве, нови предизвикателства и успехи желая на всички! Честит празник!", написа кметът.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Portnih-Gordost-za-Varna-e-da-bude-pristan-na-nai-dulgoletnoto-tehnichesko-uchilishte-u-nas-simvol-na-morskoto-obrazovanie-1038406
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.