Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Премеждие с внука на Симеон II: Княз Мирко Панагюрски разказва как се е изгубил в Боровец
Автор: Екип Varna24.bg 16:57 / 06.02.2021Коментари ()2012
©
Княз Мирко Панагюрски, един от внуците на Симеон Сакскобургготски, разказва детски спомен от ски ваканция в Боровец. Младият мъж, който вече е коремен хирург, е на 8 години, когато се изгубва в гората около Царска Бистрица - резиденцията, която държавата върна на династията, а сега семейството на княгиня Калина ще живее в нея. 

Ето какво споделя племенникът на Калина, цитиран от "Стандарт".  

"Боровец е прекрасно място, но се изгубих. Нямах телефон, не говорех български, нито английски. Толкова бях стресиран, че реших: "Край оставам завинаги тук!“.

За щастие ме откри изключително приятелски настроен господин. Той ме заведе в магазина си за вестници, предложи ми сладкиши, а аз изчаках там, докато родителите ми ме намерят“, спомня си княз Мирко Панагюрски.

25-годишният княз, който е на първа линия в борбата с COVID-19 в Мадрид, е едно от трите деца на д-р Кубрат Сакскобургготски и бизнес дамата в козметичната индустрия Карла Мария.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Premezhdie-s-vnuka-na-Simeon-II-Knyaz-Mirko-Panagyurski-razkazva-kak-se-e-izgubil-v-Borovec-1048061
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.