Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Уникална иновация ползват варненски ученици
Автор: Пламена Николова 09:05 / 12.02.2021Коментари ()1215
От началото на учебната година учениците на ЧСУ "Юрий Гагарин“ ползват единствената по рода си у нас иновативна образователна платформа LU PLAYGROUND.

Технологията е канадска и ЧСУ "Юрий Гагарин“ е единственото в България и Югоизточна Европа училище, което я използва. Платформата представлява интерактивна аудиовизуална система, която включва лазерен проектор, камера за улавяне на движение, звуков и светлинен модул, който създава магични пространства, в които децата се учат, докато се движат и играят.  

Съдържанието е разработено на базата на съвременна методология, интегрираща основните компоненти на детското развитие и покриваща най-високите световни стандарти.

Модерната платформа се прилага както в обучението по математика, така и в часовете по околен свят, физика и астрономия, руски и английски език.

Всъщност обяснението на сложната технология става съвсем просто, когато тя се види в действие. Децата се забавляват и едновременно с това получават знания, които иначе биха могли да изглеждат неразбираеми и скучни. LU превръща училищната среда в завладяващо интерактивно пространство.

Екипът на частно средно училище "Юрий Гагарин“ смята, че на децата трябва да се предлага най-доброто и като методика и като технология, съчетано, разбира се, с традиционни и доказали своята ефективност методи. Училището съществува вече седем години сред спокойствието и чистия въздух на природен резерват "Камчия“ и се развива като истинско училище на бъдещето, съчетало в себе си грижата за здравето и сигурността на децата с най-добрите примери от българската и руската образователни системи.

Интерактивната платформа LU ще бъде една от спирките в Деня на отворените врати, който ЧСУ "Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия“ ще проведе на 27 февруари (събота) от 10 до 16:30 ч. В рамките на инициативата ще бъдат спазени всички изисквания на противоепидемичните мерки в страната.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Unikalna-inovaciya-polzvat-varnenski-uchenici-1050342
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.