Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Върнаха в ареста на Варна автоджамбазин
Автор: Пламена Николова 16:12 / 26.02.2021Коментари ()851
©
Районният съд измени в по-тежка мярката за неотклонение на обвиняем за противозаконно отнемане на автомобил, съобщиха от пресслужбата на институцията.                                  

Съдът уважи внесено искане от прокуратурата за изменение на мярка за процесуална принуда от "домашен арест“ в  "задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж, привлечен като обвиняем за противозаконно отнемане на автомобил.

Предявените срещу него обвинения в началото на  декември м.год. са за отнемане на чужд автомобил, спрян на варненска бензиностанция, като впоследствие превозното средство е оставено без надзор. Деянието е престъпление по чл. 346, ал. 2 от НК, наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години.

Първоначално обвиняемият е бил с най-тежката мярка за неотклонение, изменена впоследствие от втората съдебна инстанция в "домашен арест“. На 23 февруари 2021 г. 35-годишният мъж е скъсал поставената му във връзка с изпълнение на мярката гривна за наблюдение и е избягал, като е заловен ден по-късно. Обвиняемият е осъждан многократно, като последно е изтърпял наказание лишаване от свобода през м. май миналата година.

Съдът прие, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление и да се укрие, поради което измени наложената му мярка за процесуална принуда и взе най-тежката такава.

Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vurnaha-v-aresta-na-Varna-avtodzhambazin-1056582
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.