Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
2 години затвор и 20 000 лв. глоба за мъж, държал прекурсори за производство на наркотици
Автор: Пламена Николова 16:59 / 23.03.2021Коментари ()1622
©
31-годишният Д.А., предаден на съд от Окръжна прокуратура - Варна за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение прекурсори и материали за производство на високорискови наркотични вещества (метамфетамин), бе осъден на 2 години лишаване от свобода, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Осъденият ще заплати и глоба в размер на 20000 лева. Мъжът призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и заяви, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета. Така състав на Варненския окръжен съд, след като редуцира наказанието с оглед на съкратената процедура, определи присъда в размер на 2 години лишаване от свобода, при общ режим.

Мъжът бил признат за виновен, че на 21 декември 2018 г., в района на магазин за хранителни стоки на улица "Бяла Черква“ във Варна, по време на полицейска проверка, било установено, че държи в себе си два литра "Толуол“, пакет с 11,18 грама червен фосфор и електронна везна. Намерените в него вещества Д.А. щял да използва за производство на наркотици, които възнамерявал да продаде.

Присъдата на Окръжен съд – Варна подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд в 15-дневен срок.



https://www.varna24.bg/novini/varna/2-godini-zatvor-i-20-000-lv-globa-za-muzh-durzhal-prekursori-za-proizvodstvo-na-narkotici-1065436
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.