Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проведе се основната планираща конференция за учението "Бриз 2021"
Автор: Пламена Николова 16:28 / 08.04.2021Коментари ()1871
©
На 8 април 2021 година, в Щаба на Военноморските сили в град Варна, се проведе Oсновната планираща конференция за националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2021", при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Успоредно с представителите от ВМС на Република България,  по видеоконферентна връзка активно участие взеха и военнослужещи от останалите видове въоръжените сили на Република  България, както и чуждестранни представители от 12 страни – членки на НАТО и партньори. От море в мероприятието се включиха и щабовете на постоянните корабни военноморски групи на НАТО, които са традиционни участници в учението.

Конференцията бе открита от заместник-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев. Бяха обсъдени основните дейности, касаещи подготовката и провеждането на предстоящото учение.

В рамките на мероприятието, съвместно с представители на участващите правителствени и неправителствени организации, бяха дискутирани и сериалите по междуведомствено сътрудничество, които ще бъдат изпълнени по време на учението "Бриз 2021“.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Provede-se-osnovnata-planirashta-konferenciya-za-uchenieto-Briz-2021-1071637
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.