Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Контрабандно злато задържаха митничарите от Капитан Андреево
Автор: Иван Сотиров 08:51 / 13.05.2021Коментари ()688
©
Митническите служители от ТД "Южна морска" откриха контрабандни златни накити за над 80 000 лева при проверка на товарен автомобил.

На 11.05.2021 г. на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Нидерландия. По метода "анализ на риска“ превозното средство с водач турски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка. В хладилното помещение, намиращо се в шофьорската кабина, митническите служители установяват, че в полиетиленов плик са укрити 116 пръстена, гривни, колиета и обици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза установява, че накитите с общо тегло 736 грама са от 21-каратово злато на стойност 83 904 лева.

Контрабандните златни накити и товарния автомобил са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура - Хасково водачът на товарния автомобил Ф.Т, на 39 г., турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б "Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение "гаранция“ в размер на  4000 лева, както и наложена "забрана за напускане пределите на Република България", освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Kontrabandno-zlato-zadurzhaha-mitnicharite-ot-Kapitan-Andreevo-1083324
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.