Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Илчовски след тричасовия разпит: Казах си всичко
Автор: Екип Varna24.bg 19:21 / 14.05.2021Коментари ()1000
©
Над три часа продължи разпитът на бизнесмена Светослав Илчовски в следствения отдел на Софийската градска прокуратура, съобщава БНР.

Той се яви в прокуратурата с адвокат, а след разпита обясни, че е давал показания като свидетел.

Илчовски се яви заради твърденията си пред т.нар. комисия за ревизия на управлението в доскорошния 45-и парламент за търговия с влияние, рекет, корупция и натиск над бизнесмени.

"Бях разпитан като свидетел и дадох показания за всичко, което казах пред парламентарна комисия за ревизия. Дал съм данни за твърденията си пред комисията, свързани с рекет над мен, борсови спекулации и за какво ли не", заяви Илчовски.

На въпрос какви документи е донесъл в Спецпрокуратурата, бизнесменът, който се занимава със земеделска продукция, се ядоса: "За кражба на вашите пенсии! Изчезвайте оттук!", цитира го "Свободна Европа".

Адвокатката му Галя Гълъбова, която го придружаваше по време на разпита, уточни, че клиентът ѝ е дал свидетелски показания "за всички твърдения", които е изнесъл пред парламента, но не пожела да влезе в конкретика.

Малко, след като двамата си тръгнаха обаче, Илчовски се върна обратно в сградата. При повторното си излизане той отказа да отговаря на повече медийни въпроси с думите: "Иван Ангелов (собственикът на "Градус") е най-големият крадец и аз ви го показах, бе, глупаци!", цитира го "Дневник".


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ilchovski-sled-trichasoviya-razpit-Kazah-si-vsichko-1084141
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.