Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна отново ще подпомогне облагородяването край жилищните блокове
Автор: Пламена Николова 09:54 / 17.05.2021Коментари ()1120
© Фейсбук
Доброто начинание на Община Варна чрез Наредбата за финансово подпомагане на "Проекти за озеленяване и благоустрояване", свързани с подобряване състоянието на зелените площи, общинска собственост, да провокира инициативността на гражданите да се почувстват стопани на прилежащите до жилищата им пространства като ги облагородят и стопанисват в следващите три години, се радва на добър прием и популярност.

През 2019 и 2020 година възползвайки се от условията на Наредбата в Район "Приморски" бяха облагородени прилежащите пространства към 10 етажни собствености / ЕС /.

Във връзка със заявения интерес и отправени към районната администрация запитвания, от район "Приморски" уведомяват, че и през 2021 година са осигурени бюджетни средства за изпълнение на проекти за озеленяване и благоустрояване.

Крайният срок за кандидатстване е 30 септември, а одобрените проекти трябва да бъдат изпълнени до 30 ноември.

За улеснение на кандидатстващите ЕС и Сдружения на собствениците / СС / на сайта на Район "Приморски", www.primorski.bg, в раздел "Етажна собственост" са публикувани условията и реда за участие.

Вярваме, че постигнатият досега добър резултат от изпълнението на Наредбата, ще мотивира повече жители на района да се включат в това начинание и така да дадат своя принос за създаване на още красиви озеленени кътове и места за отдих, допълват от районното кметство.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-otnovo-shte-podpomogne-oblagorodyavaneto-krai-zhilishtnite-blokove-1084581
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.