Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мъж получава наказание за продажба на наркотици заедно с приятелката си във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:34 / 18.05.2021Коментари ()1470
©
По обвинение на Окръжна прокуратура – Варна, състав на Варненския окръжен съд определи наказание за 28-годишен мъж и неговата 22-годишна приятелка за това, че без надлежно разрешително, държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна. Жената била обвинена и за това, че разпространила марихуана на трето лице.

Обвиняемият З.К. прие да търпи наказание "лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца при първоначален "строг“ режим на изтърпяване и да заплати глоба в размер на 5000 лева. Неговата съучастничка П.С. прие наказание "лишаване от свобода“ за срок от една година и шест месеца, изтърпяването на което да бъде отложено с изпитателен срок от три години. Направените по делото разноски в размер на 1147,21 лева, ще бъдат заплатени поравно от двамата подсъдими.

През декември 2020 година, при специализирана операция, полицейски служители предприели претърсване в дома на П.С. и З.К. в ж.к. "Аспарухово“, след като ден по-рано била задържана млада жена, закупила наркотични вещества от тях. В резултат на извършените действия по разследване на случая е установено, че мъжът и жената държали в къщата си марихуана с общо тегло 105,49 грама и метамфетамин с тегло 25,54 грама, като наркотичните вещества били подготвени за разпространение.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Muzh-poluchava-nakazanie-za-prodazhba-na-narkotici-zaedno-s-priyatelkata-si-vuv-Varna-1085200
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.