Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненски психолог: Броенето до 10 е един от начините да овладеем гнева
Автор: Екип Varna24.bg 08:45 / 01.06.2021Коментари ()826
©
Илюстрация
Всички сме били свидетели на агресивно поведение под една или друга форма. Много от нас дори са били жертва на агресия, макар и да не могат да я разпознаят като такава. Това сочат обобщените резултати от анкетата сред участници в проекта "Обединени срещу агресията", съобщи в интервю за Дарик Варна Иванка Атанасова, психолог по проекта. Словесните форми, както и поведенческите, са не по-малко опасни от физическото насилие, подчерта тя.

Приключи обучението на тема "Агресията - причини, разпознаване и преодоляване", в което се включиха общо 60 участници. 

Те дискутираха по два основни аспекта- социален и психологически, като целта бе да се обучат какви права  имат и какъв е правилният начин на поведение в определени ситуации, създаващи риск от изпадане в зависимост или проява на агресия спрямо тях, включително как да се защитят в случаите, когато станат жертви.

Иванка Атанасова даде съвети за избягване на конфликтни ситуации. Броенето до 10 е един от начините да овладеем гнева. Този метод не е случаен и има своето научно обяснение – едното полукълбо на мозъка е за емоциите, а другото за логиката и когато започнем да броим, ние активираме логическото мислене и емоциите се успокояват.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenski-psiholog-Broeneto-do-10e-edin-ot-nachinite-da-ovladeem-gneva-1089666
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.