Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Архитектите от Варна и Бургас задълбочават сътрудничеството си
Автор: Екип Varna24.bg 14:09 / 16.06.2021Коментари ()1632
©
На 11.06.2021 г. по покана на ръководството на Камарата на архитектите - Районна колегия Варна (КАБ - РК) се проведе среща с ръководството на КАБ - РК Бургас. Обсъдиха се теми за разширяване и задълбочаване на връзките между двете регионални колегии и бъдещо партньорство.    

КАБ - РК Бургас подписа по подобие на КАБ - РК Варна, РАМКОВ ДОГОВОР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО с Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" (ВСУ). 

Като основни цели в договора са посочени: Разширяване и задълбочаване на връзките между Страните в сферата на образованието, научната и развойна дейност, обмяната на опит и споделянето на ресурси в областта на професионалното направление "Архитектура, строителство и геодезия“, както и обединяване на усилията между Страните за организирането и провеждането на съвместни практически занятия, практики и стажове, научно-практически  семинари, кръгли маси, конференции, допълнителни обучения, следдипломни квалификации и др. инициативи в областта на архитектурата. 

На срещата присъстваха: арх. Владимир Милков - Председател на УС на КАБ, проф. д-р Петър Христов – Ректор на ВСУ “Черноризец Храбър", арх. Събин Попов - Председател на КАБ - РК Бургас, член на УС на КАБ, доц.д-р инж. Росица Петкова-Слипец - декан на архитектурния факултет на ВСУ, проф. д-р арх. Борислав Борисов - зам. председател на КАБ, ресор “Нормативи", арх. Костадин Христов - Председател на КС на КАБ, арх. Мирослав Бойчев - Член на УС на КАБ и член на съвета на КАБ - РК Бургас, арх. Марин Велчев - Председател на КАБ - РК Варна, член на УС на КАБ.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Arhitektite-ot-Varna-i-Burgas-zadulbochavat-sutrudnichestvoto-si-1095384
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.