Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Готов е Летописът, с който Варненският драматичен театър остава в театралната история
Автор: Пламена Николова 16:50 / 25.06.2021Коментари ()1407
©
Днес е един много хубав ден за Варненския театър! Летописът на Никола Вандов, посветен на 100-годишния юбилей на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" пристигна при нас! Това съобщиха от пресслужбата на културната институция.  

"Блестящ резултат от невероятния професионализъм и близо година и половина всекидневни занимания на изтъкнатия театровед с архивите на театъра и фондовете на РБ "Пенчо Славейков", Държавен архив Варна, Национален държавен архив, Народната библиотека, театрални книги, енциклопедии и списания, вестници във Варна и страната. Взето е предвид всичко, написано за Варненския театър от 1921 до 2021 година.

Една невероятна поредица от 1120 спектакъла, разказваща документално за един театрален век, с постановъчните и артистични екипи, отзивите за постановките и всички възможни приложения. 888 страници!

Летописът, с който Варненският драматичен театър остава в българската театрална история по възможно най-добрия начин.

Огромен респект и благодарност на нашия приятел Никола Вандов и неговия съмишленик Валентин Траянов!", гласи съобщение, изпратено до Varna24.bg от театъра.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Gotov-e-Letopisut-s-koito-Varnenskiyat-dramatichen-teatur-ostava-v-teatralnata-istoriya-1098557
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.