Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
20% ръст на интереса към България от чуждестранни инвеститори
Автор: Диана Бикова 14:46 / 07.07.2021Коментари ()1299
©
Само за последния месец и половина в Българската агенция за инвестиции има ръст от 20% на инвеститори от цял свят, които имат желание да развиват бизнес в България. Това съобщи Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"България е добро място за инвестиции, това се показва и с днешната високотехнологична инвестиция в Пловдив. България продължава да стои на инвестиционната карта и има ръст в преките чуждестранни инвестиции", отбеляза Янев. 

20-процентният ръст на заявленията за нови инвестиции в България означава реални проекти, които ще стартират в най-скоро време. Процесът на осъществяване на една инвестиция отнема срок между 6 и 18 месеца. 

Стамен Янев припомни, че министърът на икономиката Кирил Петков вчера отчете нови 602 намерения към страната от цял свят, които в следващите няколко месеца ще се превърнат в реални сделки и инвестиции в България. В най-скоро време се очаква да завърши процесът по стартиране на сериозна инвестиция в автомобилния сектор.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/20-rust-na-interesa-kum-Bulgariya-ot-chuzhdestranni-investitori-1102050
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.