Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Марио Хосен и Софийската филхармония вдигнаха на крака публиката в Летния театър
Автор: Екип Varna24.bg 15:32 / 29.07.2021Коментари ()2317
Забележителният концерт на Софийската филхармония с Марио Хосен на 27 юли вдигна на крака публиката в Летния театър на Варна съобщи Нина Локмаджиева. Предизвикателствата на горещата лятна нощ на открито край морето не попречиха на музикантите да подарят на многобройните почитатели една незабравима среща с изкуството.

Познавачите обърнаха внимание на темпераментното, но балансирано водене на маестро Тодоров, което превърна оркестъра в един перфектен организъм, дишащ заедно с диригента.  Публиката посрещна с възторг виртуозното изпълнение на Марио Хосен на Концерта за цигулка и оркестър от Йоханес Брамс. Обикнат от ценителите във Варна и по света като ненадминат в огнената интерпретация на Паганини, сега проф. Хосен се представи и като задълбочен познавач на немския романтизъм и стила на Брамс.

Оркестърът поднесе на фестивалната публика и едно блестящо изпълнение на Симфония №3 от Феликс Менделсон.​

Музиковедът Мария Кондова сподели развълнувана след аплаузите: “Бяхме свидетели на един пореден връх в програмата на “Варненско лято" - изключително добър концерт на много високо ниво, което абсолютно приляга на нашия вече почти 100-годишен музикален фестивал."

Публиката, преживяла едно от големите музикални събития на Лято 2021, очаква с интерес следващите концерти от програмата на ММФ “Варненско лято". Предстоят два красиви камерни концерта - на 31 юли е рециталът на оперната прима Красимира Стоянова и уважавания пианист Людмил Ангелов, а на 1 август - гастролът на легендарните французи Пиер Амоял - цигулка, и Бертран Жиро - пиано. И двата концерта ще бъдат в Градската художествена галерия с начален час 19:00.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mario-Hosen-i-Sofiiskata-filharmoniya-vdignaha-na-kraka-publikata-v-Letniya-teatur-1110815
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.