Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отврат! Майка на дете показа условията в голяма болница в Пловдив!
Автор: Екип Varna24.bg 15:38 / 14.08.2021Коментари ()1327
Жена, майка на дете, се свърза с Plovdiv24.bg, за да сподели своя потресаващ разказ с читателите ни, към който има и снимки. Ето за какво става дума:

"Здравейте. Наложи ни се тези дни да останем в детското отделение на Окръжна болница с двегодишната ми дъщеричка. Меко казано съм потресена от условията на заведението, от храната, която се предлага, подчертавам - на болни и подрастващи и отношението на част от персонала към ромите.

Тук, в някои от стаите, няма нормални матраци по леглата, шкафчетата са изпочупени, стари и мръсни, с бъкащи по тях бацили, няма топла вода, да не говорим за баня, сякаш сме в третия свят.

Санитарният възел е под всякаква критика, гнусно е да се влезе, а тук се лекуват, повтарям деца. Санитарките минават колкото да отбият номера, не се поддържа абсолютно нищо. Част от персонала чух да обижда ромите с епитети, цитирам: "боклуци и изроди", като заплашваха, че няма да им се постави инжекция на децата.

Те са длъжни да лекуват всички, независимо от расата и цвета на кожата, държанието им е абсурдно. Храната е повтаряща се, безвкусна и нездравословна, (например маргарин със сладко, това всеки ден за закуска). Иска ми се това да стигне до повече хора. Пазете децата си здрави! Пазете ги от тази болница!".



Още по темата: общо новини по темата: 2
01.02.2012 »
17.01.2012 »
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Otvrat-Maika-na-dete-pokaza-usloviyata-v-golyama-bolnica-v-Plovdiv-1115964
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.