Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
4 140 търговци на течни горива от Варна ще отчитат оборотите си в НАП
Автор: Екип Varna24.bg 17:42 / 02.10.2009Коментари ()623
© Varna24.bg
4 140 търговци на течни горива от Варна са заявили ползването на новата електронна услуга „Подаване на данни от Електронна система с фискална памет за дневен отчет" и от днес всекидневно ще отчитат оборотите си от продажба на горива в НАП, съобщиха от приходното ведомство.

Данните ще се изпращат по интернет чрез новата електронна услуга, публикувана на сайта на приходната администрация - www.nap.bg. Търговците на течни горива трябва да притежават електронен подпис, а ако нямат такъв могат да упълномощят друго лице да подава данните от тяхно име.

Новият начин на отчитане на дневните обороти от продажбите на течни горива е задължителен от 1 октомври, когато влязоха в сила промените в Наредба Н-18. Според тези промени, търговците, които имат бензиностанции или газстанции, са длъжни до края на всеки следващ ден да подават в приходната администрация по електронен път отчет за дневните си обороти. Наредбата гласи, че в дните, в които обектът не е работил или няма регистрирани продажби, търговците не са длъжни да съставят пълен дневен финансов отчет.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/4-140-turgovci-na-techni-goriva-ot-Varna-shte-otchitat-oborotite-si-v-NAP-112518
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.