Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Децата във варненско село учат природни и точни науки в модерен STEM център
Автор: Пламена Николова 09:27 / 01.10.2021Коментари ()1275
Помощна сграда в двора на ОУ “Христо Смирненски" в аксаковското село Въглен бе основно ремонтирана и превърната в модерен STEM център за практически занятия по природни и точни науки.

Лабораторията по природни науки и кабинетът по информационни технологии са модерно оборудвани с компютри, нови мебели и 3 D принтер. Продължава снабдяванетос консумативи и реактиви.

STEM центърът в ОУ “Христо Смирненски" в с. Въглен стана възможен благодарение на стъвместните усилия на националната програма “Изграждане на училищна STEM среда" и Община Аксаково.

Възпитаниците на училището трупат там практически опит и знания по компютърно моделиране, в лабораторията провеждат упражненията си по физика и химия, разказва директорът на ОУ “Христо Смирненски" Димитър Димитров. В училището на село Въглен в момента се обучават 106 ученици, включително и подготвителнитегрупи. Необхванати от образователната система деца няма, има напуснали, но причената за това е преместване на семействата в чужбина, коментира директорът.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Decata-vuv-varnensko-selo-uchat-prirodni-i-tochni-nauki-v-moderen-STEM-centur-1130565
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.