Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българи от турския етнос в Германия финансираха изграждането на пътеки в гробищата на "Аспарухово"
Автор: Пламена Николова 10:30 / 25.10.2021Коментари ()7725
© Varna24.bg
Група българи от турски произход, живеещи в Германия, се обединиха около кампания за изграждане на пътеки в гробищата, които се намират в м-ст Кантара, район "Аспарухово", съобщи за Varna24.bg Сали Сунай, инициатор на кампанията.  

"Сънародниците ни, заминали за Германия от кв. "Аспарухово" начело с Хамза Башкан, за една седмица, чрез социалните медиите, се организираха и събраха средства за изграждането на пътеки около гробовете.

Миналия уикенд течеше усилена работа по изграждането на чакълените пътеки. Близо 40 тона чакъл беше използван за целта, както и усилен доброволчески труд.

Инициаторите споделиха в мрежата призив за присъединяване към кампанията с думи: "Ние сме български граждани от турския етнос, мюсюлмани сме, работим от 10 години в чужбина, но не сме забравили нашите родни места и винаги ще помагаме на нашата Родина и ще правим каквото зависи от нас. Всяко лято се връщаме и една от работите, които вършим там е да посетим гробищата, защото нашите близки са погребани там. Ние също когато му дойде времето ще бъдем погребани тук на българска земя", сподели за медията ни Сали Сунай.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Bulgari-ot-turskiya-etnos-v-Germaniya-finansiraha-izgrazhdaneto-na-puteki-v-grobishtata-na-Asparuhovo-1140472
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.