Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общината организира информационна кампания за трафика на хора
Автор: Екип Varna24.bg 14:15 / 16.10.2009Коментари ()624
© Varna24.bg
По повод 18-ти октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора, местната комисия за борба с трафика на хора, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, Министерството на образованието, младежта и науката, дирекция „Превенции" към община Варна и Регионалният инспекторат по образованието, стартират кампания „По-добре информиран, отколкото експлоатиран".

Дейностите по кампанията включват раздаване на информационни материали, прожекции на филми, дискусии на тема „Трафик на хора - как да се предпазя?", и са предназначени за всички ученици от V до ХІІ клас.

В рамките на инициативата ще бъде проведен конкурси:
- за изработване на информационна картичка с послание
- за кратък текст - разказ или есе, по темите „Из дневника на една жертва", „Робство на 21-ви век" и „Продавам хора, купувам хора".

Всеки петък до края на 2009 г. в информационно-обучителния център към дирекция «Превенции» за ученици от V до ХІІ клас ще бъде провеждан информационен час по проблема за трафика на хора.

Допълнителна информация може да бъде получена на тел: 052/ 620 402 от Петя Даскалова, секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinata-organizira-informacionna-kampaniya-za-trafika-na-hora-114767
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.