Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наказания за 19 чужденци, преминали без разрешение границата на България
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 15.11.2021Коментари ()570
© EPA
В рамките на три дни Районна прокуратура-Шумен приключи работата по 19-те бързи полицейски производства по чл. 279, ал. 1 от НК, образувани срещу група от 19 чужди граждани, преминала без разрешение границата на Република България, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна. Постигнати са осъдителни присъди за всички участници, като 14 от тях са постановени ден, след задържането на групата, а останалите са постановени днес - 15.11.2021 г.

На 11 ноември 2021 г. край пътя в околностите на град Шумен са установили 19 чужденци от мъжки пол, някои от тях непълнолетни. Те обяснили, че идват от Афганистан и са преминали нелегално границата между Република Турция и Република България на неустановено към момента място.

Пълнолетните мъже са осъдени на по една година "лишаване от свобода“, като изтърпяването на наказанието е отложено с 3 години изпитателен срок. Всеки от тях трябва да плати и глоба в размер на 200 лева. Шестимата непълнолетни са осъдени на по шест месеца "лишаване от свобода“, като изтърпяването на наказанието е отложено с 2 години изпитателен срок и към него е добавено обществено порицание.

Одобрените от Районен съд – Шумен споразумения не подлежат на обжалване и са приведени в изпълнение.

Днес край село Хан Крум, община Преслав, са задържани още 16 чужденци, нелегално преминали българската граница. Двама от тях са малолетни, дванадесет - непълнолетни и двама - пълнолетни. Срещу тях има образувани бързи полицейски производства по чл. 279, ал. 1 от НК.

Работата по случая продължава под ръководството на прокурор от Териториално отделение Велики Преслав при Районна прокуратура - Шумен. Предстои на чужденците да бъдат повдигнати обвинения, като всички те ще бъдат задържани за срок до 72 часа.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Nakazaniya-za-19-chuzhdenci-preminali-bez-razreshenie-granicata-na-Bulgariya-1154061
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.