Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът свика работно съвещание заради грипа
Автор: Екип Varna24.bg 15:13 / 29.10.2009Коментари ()471
© Varna24.bg
Във връзка с увеличения брой на заболели от грип и други болести с грипоподобни симптоми, днес кметът на община Варна Кирил ЙОРДАНОВ свиква работно съвещание. В него участват ръководителите на РИОКОЗ, РЦЗ, големите болници и диагностично-консултативни центрове в общината, както и Инспектората по образованието в града. Заместник-кметът на общината доц. Д-р Христо Бозов ще оглави временен щаб по въпросите на грипа.

Утре предстои съвещание по същата тема с директорите на детските градини и училищата във Варна. Оперативният щаб ще има задължение всекидневно да получава и обобщава информация за здравословното състояние на децата в училищата и детските градини - брой заболели, отсъстващи, състояние на болните. При достигане на регламентираната 30-процентна граница за отсъстващи, ще бъде обявявана грипна ваканция, като ще се подхожда индивидуално към ситуацията във всяко детско и учебно заведение.

В 5 варненски болници са разпределени специални лекарствени средства за борба със заболяването. Те ще бъдат прилагани след изрична диагноза, поставена от личния лекар.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-svika-rabotno-suveshtanie-zaradi-gripa-116869
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.