Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Международен семинар по ехокардиография край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:31 / 30.10.2009Коментари ()622
Над 150 български кардиолози и техни колеги от чужбина ще се включат в четвъртия ехокардиографски семинар с международно участие. «Варна-Ехо 4» ще бъде открит в 15 часа в комлекс Ривиера край Варна. Темата на медицинския форум тази година е «Кардиомиопатии. Сърдечна недостатъчност».

Сред чуждите лектори на семинара ще са светила в областта, като проф. Алан Фрейзър от Англия, вицепрезидент на Европейската асоциация по кардиология и доскорошен президент на Европейската асоциация по ехокардиография, и проф. Богдан Попеску, член на борда на Европейската асоциация по ехокардиография, отговарящ за квалификацията на лекарите, практикуващи тази методика, и проф. Драгош Винереану, завеждащ ехокардиографската лаборатория на Университетската болница в Букурещ, Румъния.

Традиционният вече форум се провежда през една година, по идея на доц. д-р Вера Сиракова, ръководител на І кардиологична клиника във варненската МБАЛ "Св. Марина" и член на борда на Дружеството на кардиолозите. Провежда се под егидата на Медицински университет - Варна и Дружеството на кардиолозите в България.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mezhdunaroden-seminar-po-ehokardiografiya-krai-Varna-116955
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.