Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
КПКОНПИ става част от Мрежата за почтеност
Автор: Екип Varna24.bg 13:59 / 08.12.2021Коментари ()550
©
КПКОНПИ бе приета за постоянен член на Мрежата за почтеност (Network for Integrity), съобщиха от Антикорупционната комисия.

Организацията е създадена от Върховния орган за прозрачност на обществения живот на Република Франция в Париж през декември 2016 г. и понастоящем 14 държавни институции от различни страни са нейни постоянни членове, а други са със статут на наблюдатели.

Всички членове на Мрежата не са част от съдебната власт и изпълняват функции, свързани с прозрачността, етиката и интегритета на държавните служители. Сред целите на организацията са конкретни взаимодействия и насърчаване на добри практики в противодействието на корупцията, както на равнището на различните представени държави, така и на международно ниво.

Комисията е поканена да се присъедини към Мрежата за почтеност от Върховния орган за прозрачност на обществения живот на Република Франция. След процедура по кандидатстване и положителен вот от всички членове на Мрежата, КПКОНПИ получи статут на постоянен член по време на председателството на организацията през 2021 г. от  Националната агенция за почтеност на Румъния.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/KPKONPI-stava-chast-ot-Mrezhata-za-pochtenost-1170172
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.