Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Рекорден ръст на застраховките "Живот" по време на пандемията
Автор: Екип Varna24.bg 12:41 / 13.12.2021Коментари ()1002
©
За значителен ръст на застраховката "Живот" заради пандемията, съобщават от Асоциацията на българските застрахователи. 

"Наблюдава се наистина значително нарастване на интереса. Това е най-вече при инвестиционните застраховки "Живот". Там ръстът е повече от двоен - 140% е ръстът при тях. При стандартните застраховки за живота също се наблюдава тенденция на нарастване. Някъде около 40% са се вдигнали. Може би, това до голяма степен е продиктувано от Ковид кризата", заяви Веселин Ангелов, член на УС на Асоциация на българските застрахователи, в ефира на Bulgaria ON AIR. 

"В момента се намираме в доста интересна ситуация. От една страна банките не предлагат добра доходност по стандартните спестовни инструменти, от друга страна имаме пандемията от Ковид-19. Това кара хората да се замислят. Важното е, че хората се ориентират и се учат от грешките, които са допускали преди това", каза Ангелов.

Той обърна внимание, че хората са започнали да се интересуват по-активно от застраховане. 

"В момента сме в такава кампания от Асоциация на българските застрахователи. Тя е съвместна с всички застрахователни дружества. Направи се едно доста сериозно маркетингово проучване във всички компании къде са причините за по-ниския интерес. Това е един от началните етапи за подсилване на интереса", поясни Ангелов. 

Според него ползите от стандартната застраховка живот ползите са много - при настъпване на някакво събитие, свързано с живота и здравето на един човек, тя ни защитава. 

"Животозастраховката е много евтина. Тя е в пъти по-евтина от автомобилната застраховка. На една доста по-ниска цена, ние можем да си покрием един много по-висок риск. Застраховката живот е част от продуктите, за които може да се ползват данъчни облекчения", разясни застрахователят. 

 Той изтъкна, че се очаква ръстът на застраховките живот ще продължи и през следващата година.



Още по темата: общо новини по темата: 14912
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/2486 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Rekorden-rust-na-zastrahovkite-Zhivot-po-vreme-na-pandemiyata-1173196
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.