Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ето в кой български град боклукът ще се събира чрез смарт система
Автор: Екип Varna24.bg 14:20 / 23.12.2021Коментари ()736
©
Във Велико Търново започва въвеждането на смарт система за събиране на битовите отпадъци. Подменят се 600 контейнера за смет, а таксата беше увеличена за догодина с 31 процента.

С бурни дебати на последната си за годината онлайн сесия Великотърновският общински съвет взе решение такса битови отпадъци за домакинствата да бъде увеличена с 31 на сто, а за училищата и университетите с 40 на сто, съобщава кореспондентът на БНР в Старата столица. 

На критиките, че това не е свързано с повишаване на качеството на услугата, кметът Даниел Панов отговори, че на контейнерите за разделно събиране на отпадъците се монтират датчици за препълване, променя се и системата за изхвърлянето им.

Новите метални контейнери за битовата смет ще се извозват и с нови камиони, като фирмата по чистотата ще бъде глобявана за отпадъци около контейнерите. 

През почивните дни по кварталите ще има мобилни пунктове за разделно събиране на отпадъците, а гражданите, които изхвърлят битовата си смет разделно, ще ползват 30 на сто намаление на таксата.

Домакинствата ще получат магнитна карта, на която ще се начисляват предадените количества.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Eto-v-koi-bulgarski-grad-boklukut-shte-se-subira-chrez-smart-sistema-1180423
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.