Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Медицински университет – Варна е първият в страната със сертификат за качество EFQM
Автор: Екип Varna24.bg 17:36 / 09.11.2009Коментари ()1277
©
Медицински университет - Варна, е първото в България учебно заведение, което получи на 9 ноември 2009 г. сертификат за качество EFQM (Европейска фондация за мениджмънт на качеството). Преди университета, само УМБАЛ "Св. Марина" във Варна е покрила критериите на Европейската фондация за мениджмънт на качеството и през 2007 г. е получила първо, а сега ще покрие и второ ниво за качество, съобщи д-р Дияна Петкова, координатор на проекта за университета.

Сертификатът бе връчен на заместник-ректора проф. Росен Маджов от проф. Урс Бухер, експерт и лицензиран валидатор на EFQM-фондацията със седалище в Брюксел.

Работни групи от МУ - Варна реализирана и анализираха повече от година четири проекта, които имаха за цел различни критерии и методики за разработване на мениджмънт на качеството. Следващата година университетът ще кандидатства за второ ниво сертификат, каза проф. Росен Маджов при получаване на сертификата.

Това, което МУ - Варна, прави, е нещо уникално за страната, сподели при връчването на сертификата проф. Урс Бухер. Той и екипът оценители останали доволни от "чудесно представените резултати" по проектите.

Източник: dnesplus.com



https://www.varna24.bg/novini/varna/Medicinski-universitet-Varna-e-purviyat-v-stranata-sus-sertifikat-za-kachestvo-EFQM-118653
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.