Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съкращават до 15% от хората в Морска администрация
Автор: Екип Varna24.bg 11:10 / 10.11.2009Коментари ()948
© Varna24.bg
Между 10 и 15-процентни съкращения се задават в изпълнителна агенция "Морска администрация". Това беше потвърдено вчера от новия изпълниелен директор на агенцията Сергей Църнаклийски. Той посочи, че вероятно най-много ще се ореже администрацията във София. Нямало да останат незасегнати и дирекциите. Засега не е ясно колко души точно ще бъдат съкратени. Предстои да направим анализ и да преценим, рамката обаче е тази - 10-15%, посочи той. В момента във всички звена на агенцията работят 328 души, уточни Църнаклийски.

Отлага се обявяването на конкурс за нов директор на ИАМА - Варна, каза още новоназначеният шеф на агенцията. Църнаклийски допълни, че първо ще се изчака съдебното решение, което трябва да постанови връщането или окончателното уволнение на кап. Богдан Богданов. Той беше отстранен от предишния изпълнителен директор на агенцията кап. Николай Апостолов.

Междувременно ще бъдат създадени няколко междуведомствени групи, които да работят по различни проблеми от сферата на морския бизнес. Сред тях са подобряването на условията на труд на моряците и търсене на варианти за така спорните данъци, с които се облагат възнагражденията им. Не на последно място трябва да продължи и процесът на привеждането на законодателството ни в съответствие с европейското.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sukrashtavat-do-15-ot-horata-v-Morska-administraciya-118725
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.